Pint & Vriend en Natuurpunt plaatsen vogelkijkwand langs Leirekensroute

Herinner nog de kerststal in Peizegem op Leireken waar de mannen van Pint & Vriend hun eigen kerstbiertje “WaPeizde”(met groot succes) verkochten. Die tien vrienden-bierliefhebbers beloofden toen per verkocht flesje één euro te schenken aan Natuurpunt Merchtem

De mensen van Natuurpunt waren uiteraard blij met dat gebaar want uiteindelijk leverde die actie toch de mooie som van 600 euro op. “Dat bedrag hebben we gebruikt om samen met hen een vogelkijkwand te maken aan de poel langs Leirekensroute,” vertelt Alain De Cré, voorzitter van Natuurpunt Merchtem.

“Deze waterplas, met kikkers en salamanders, bevindt zich langs Leireken tussen de Nieuwbaan en Dries. Er zijn niet alleen de amfibieën, maar ook water- en zangvogels voelen zich thuis in dat stukje natuur. Op zaterdag 2 maart hebben zeventien vrijwilligers meegeholpen deze wand aan te leggen, zeg maar, een mooie vorm van samenwerking tussen twee verenigingen!”

Er was niet alleen de vogelkijkwand want daarnaast werden er ook nog twee informatieborden geplaatst. “We bedanken zeker ook nog Tractors Thomas dankbaar omdat we hun hakselaar mochten gebruiken. Het hakselhout kwam goed van pas om het pad naar de wand aan te leggen. Wa peizde, eens gaan kijken? (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk