Langverwachte rioleringswerken in Veldkantstraat starten

In de Veldkantstraat gaan op 4 maart de langverwachte wegenis- en rioleringswerken van start. De werken zullen duren tot eind 2024.

De aannemer gaat in verschillende fases te werk. Eerst zijn er de rioleringswerken. Daarna volgt vanaf mei de bovenbouw. Vanaf september start dan de volledige afwerking en vervolgens de beplanting.

Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Plaatselijk verkeer wordt zo veel als mogelijk doorgelaten langs Ă©Ă©n van de zijdes van de werken. Na het plaatsen van de nieuwe riolering wordt er overal steenslag aangebracht zodat woningen en garages vlotter bereikbaar zijn.

Parkeren in de straat is tijdens de werken niet mogelijk omdat dit hinderlijk is voor het werfverkeer. Voor de fietsers en voetgangers wordt er een maximale doorgang voorzien.

Voor voertuigen onder de 7,5 ton wordt een omleiding voorzien langs de Daalstraat – Lintkasteelstraat. Voor voertuigen boven de 7,5 ton wordt een omleiding voorzien langs Humbeek.

De huis-aan-huis ophaling zal tijdens de werken niet meer mogelijk zijn. Er wordt een verzamelpunt voor huisvuil voorzien ter hoogte van Hoeveland en Humbeeksesteenweg.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise