Koor Cum Decore vierde 30-jarig bestaan met concert

Muziek verbindt mensen en dat was nog maar eens duidelijk in Peizegem toen de stemmen van het zangkoor Cum Decore zich lieten horen. De parochiekerk van Peizegem was op zaterdag 23 maart helemaal volgelopen voor het concert ‘30 jaar Cum Decore’.

Al drie decennia zingen deze koorzussen en koorbroers onder leiding van Eliane Mostien en met begeleiding van Johan Van de Velde. De plaatselijke nachtegalen haalden alles uit de kast die avond. En uiteraard gingen ze vooraf allemaal op de foto. Herman Van den Broeck zorgde daarvoor.

Het werd een hartelijke zangavond want er was niet alleen het jubilerende koor. Ook het jong geweld van Muziek Plastiek onder de leiding van Annelies Heyvaert tekende present. Eveneens op de afspraak was CantiCorum Merchtem, met versterking van Cantabile, en dit alles werd in goede banen geleid door Aurelia Cornelis.

Cum Decore luistert niet alleen de kerkelijke vieringen op, maar heeft ook een profaan repertoire. EĂ©n van de hoogdagen was overigens de samenzang bij The Last Post in Ieper in 2019. 

Cum Decore, dat staat synoniem voor vriendschap en verbondenheid met elkaar en de parochiegemeenschap. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk