Merchtem met licht, vuurwerk en dans het nieuwe jaar in

Men voelde de overgang naar kouder weer zo komen maar dat belette het grote publiek niet om richting Varkensmarkt te gaan om mee te genieten van de nieuwjaarshappening. Burgemeester Maarten Mast gaf de aftrap of beter telde af en het spektakel kon beginnen. En of het mooi was!

De muziek, de lasershow en het vuurwerk dompelden het Merchtemse centrum onder in een palet van kleuren, pittig gekruid met al even kleurrijke uiteenspattende lichtpijlen. En dat laatste geluidsarm in plaats van blaffend afweergeschut.

Meteen hierop stak DUK van wal en ook dat was er boenk op! Frontzanger Joeri Van Hoeck was in grootse doen en toen het plein helemaal volgelopen was gingen de aanwezigen helemaal mee in het feestje dat de Merchtemse coverband bouwde.

Bij DUK kennen ze ondertussen de klappen van de zweep en vollen bak kunnen uitpakken voor eigen volk gaf duidelijk nog een extra stimulans. Geslaagd met grote onderscheiding!

Vervolgens was het de beurt aan DJ Joost. Ook hij speelde een thuismatch en het podium was amper ontruimd of de routinier joeg al de eerste beats over het plein. Dat het steeds kouder werd kon de pret niet bederven. Joost tapte uit het vertrouwde vaatje en het publiek was helemaal mee. Ook zijn prestatie was af. Danke, Joost! Daarmee is het startschot gegeven van een waarschijnlijk spannend 2024! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk