Samen rond de kerststal in Peizegem! WaPeizde?!

Het belooft nog een mooie Kerstmis te worden in Peizegem. Vrijdag 22 december werd de activiteit op gang geschoten bij de kerststal die geplaatst is voor Garage De Smedt op Leireken. De organisatie van dit event, dat loopt tot maandag 1 januari, ligt in handen van de brouwerijgroep Pint & Vriend. Roel Van Zeebroeck behoort tot de stuwende krachten, van de tien vrienden met een hart voor Peizegem.

“Jaren geleden stond hier ook een kerststal en met die traditie knopen we nu terug aan,” aldus Roel. “We kregen heel wat logistieke steun van de gemeente Merchtem, waarvoor dank, en de firma Van de Velde Beton plaatste grote betonnen blokken, die niet alleen zorgen voor meer veiligheid op deze plaats, maar ook kunnen gebruikt worden als zitbank.” Dat zit dus letterlijk en figuurlijk goed bij die knapperende vuurkorf!

De bezoekers kunnen kiezen voor een nieuw biertje, waarvan speciaal voor deze gelegenheid 200 liter gebrouwen is. Het Peizegemse kerstbier kreeg “WaPeizde” als naam op het etiket. “Wij hebben dat al enkele malen voor ons zelf gebrouwen bij de bij de Brouwkeet, een kleine brouwerij te Baasrode. Het is een donkerkleurig bier en zeker een aanrader.”

Het is bedoeling is dat het kerststalletje zal worden open gehouden door verschillende Peizegemse verenigingen, PC De Blockskes, de KAJ, de Bloedgevers Peizegem en de groep rond Klaas, Jana, Jonathan en Klaas.

“Per verkocht kerstbier gaat er 1 euro naar Natuurpunt Merchtem en voor een lokaal initiatief. Dat kan ofwel het plaatsen van een vogelkijkwand op het Leireken zijn ofwel de vernieuwing/plaatsing  van uilenkasten in de kerktoren van Peizegem. De rest van de winst zal verdeeld worden onder de deelnemende Peizegemse verenigingen.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk