Marc Blyaert stelt zijn schilderijen ten toon

Als men van creatieve duizendpoten mag gewagen dan is Marc Blyaert (60) uit de Drielindenbaan daar zeker bij. Hij is van heel wat markten thuis, van schrijven en gitaarspelen tot schilderen. Een veelzijdig man, zoals zijn collega uit de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek Brussel en kunstkenner Patrick Auwelaert vertelde.

In het A. De Boeckhuis stelde Marc nu werken uit zijn schilderstak ten toon, deze keer geen boek, prozaschrijfels of een streepje gitaarmuziek dus. Schilderijen zoals gezegd en toch was dit maar een greep uit het oeuvre van Blyaert.

“In 1981 begon ik aan de academie en enkele jaren later ben ik echt aan het schilderen geslagen. Ondertussen heb ik al heel wat verf gebruikt en penselen versleten. Het moment om met mijn werk eens buiten te komen.

Kunstcriticus Auwelaert: “Marc schildert geen vergezochte onderwerpen. Hij zet dingen op doek die hij kent en die uit het dagelijkse leven gegrepen zijn. Bij die stillevens springen zeker de felle kleuren in het oog.”

Wie wil gaan kijken kan dat op zaterdag 18 en zondag 19 november van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. (eb)