11 november in Peizegem

10 en 11 november zijn hoogdagen voor de Vriendenkring Oud Soldaten van Peizegem. Het begon al op vrijdag 10 november toen een 70-tal geïnteresseerden opdaagden voor een lezing over 75 jaar NAVO door commandant Marie-Digna Wijndaele, NAVO-expert van de generale staf van het leger.

11 november zelf werd ingezet met een traditioneel saucissenontbijt. Eens de innerlijke mens versterkt ging het in stoet naar De Stille Weide achter de parochiekerk. De stoet werd voorafgegaan door vijf ruiters waarvan er vier het galauniform van de bereden rijkswacht droegen. Op de Stille Weide werden toespraken gehouden door VOSP-voorzitter Jos Saerens en schepen Lien Casier.

Muzikanten van Music Time zorgden voor een gepast muzikaal kader. Vervolgens werden de namen van de gesneuvelden afgeroepen en werden bloemenkransen neergelegd. Met een laatste streepje muziek werd de plechtigheid afgesloten. Na de middag volgde nog een 11 november diner met een kleine 120 deelnemers. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk