Speel op Straatdag was een succes

Op zondag 22 oktober konden meer dan 700 kinderen hun hartje ophalen op de Markt en Varkensmarkt in Merchtem tijdens de jaarlijkse Speel op Straatdag. Deze Speel op Straatdag wordt georganiseerd door de jeugddienst van Merchtem.

Ondanks de mindere weersvoorspelling, zakten zowel de jeugdverenigingen als ouders met kinderen massaal af naar het centrum van Merchtem.  Het bleef de hele namiddag droog waardoor al dat jong geweld zich kon uitleven op de vele springkastelen, dansen, lasershooten, armbandjes en buttons maken, racen in een winkelkar, hockey of baseball spelen, op stelten lopen, een hindernissenparcours afleggen, nagelkloppen, bakstapelen, …

De jeugddienst kreeg hiervoor hulp van KAJ Peizegem, KSA, KLJ, Scouts Juventa, JH Ifigineia, Patricia de Baravan, jeugddansgroep Gembada, Koninklijke Steltenlopers Merchtem, baseballclub The Merchtem Cats, Hockey Club Blue Sox en Jeugdraad Merchtem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk