Derby Cristal Boys-De Sjoeters eindigt onbeslist

In de dubbele burenstrijd tussen Cristal Boys en De Sjoeters in de KAVVV hielden beide teams wat de uitslagen betrof elkaar in evenwicht. Beide clubs wonnen een match, maar wat het aantal goals betrof sloeg de balans duidelijk door in het voordeel van de Merchtemnaren.

Dat zal wel zijn want in de eerste Merchtem-Opwijk stond Cristal Boys B tegen De Sjoeters B. De thuisploeg won met 7-2. Nicolas Robberechts scoorde al in de openingsminuut en de toon was gezet. Hij trof nog een tweede keer raak en daarna was het de beurt aan Dirk De Vleminck (2) om de ruststand vast te leggen.

Nadat De Vleminck zijn hattrick had vol gemaakt scoorde Lennert Van Stichel tegen. Alweer Robberechts en Tim Vermeir dreven de score op tot 7-1. Ingmar Gerlo tenslotte nette de 7-2. De Cristal Boys blijven leider in de derde afdeling B.

In de 2de reeks A wonnen De Sjoeters YB met 1-2. Cristal liep uit langs Kevin Bogemans. Jarne Lissens bracht de bordjes in evenwicht. De thuisploeg ging nog wanhopig op zoek naar de winnende treffer, maar die viel totaal onverwacht aan de overkant.

Verdediger Lars Van De Velde verstuurde vanop dertig meter iets dat op een voorzet leek, maar gedreven door de wind stierf de bal pal in de winkelhaak. Grote vreugde in het Opwijkse kamp want daarmee blijft de geel-zwarte garde op kop. Deze derby verliep overigens in de meest positieve sfeer en ook dat is een pluspunt! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk