InclusieAmbassade te gast op gemeenteraad

Neen, er had bij de aanvang van de gemeenteraad van maandagavond 25 september geen nieuwe burgemeester plaats genomen. Maarten Mast en de algemeen directeur Chris Van den Bossche hadden hun zitje voor een kwartiertje afgestaan aan twee mensen van de InclusieAmbassade, namelijk Charlotte Oosterlynck en Merchtemnaar Dominiek Heyvaert.

Onder de noemer “Burgemeesters voor iedereen en Inclusie, ook bij ons” wil de InclusieAmbassade de beleidsmakers in de gemeenten aansporen om inclusie voor mensen met een beperking op te nemen in de verkiezingscampagne 2024. “Veranker het ook in de beleidsplannen en maak meer werk van toegankelijkheid om er voor te zorgen dat iedereen zich welkom en betrokken voelt in de gemeente.”

Dominiek en Charlotte gaven in hun presentatie mee hoe een aantal Vlaamse steden en gemeenten omgaan met inclusie en vooral hoe het nog beter kan. In een folder brachten ze ook nog zeven manieren aan om een gemeente inclusiever te maken, namelijk via toegankelijkheid en dienstverlening, mobiliteit op maat, inclusie en betaalbaar wonen, evenredige werkkansen voor personen met een beperking, kinderopvang en jeugdwerk, participatie en toegang tot vrije tijd en cultuur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk