Bizon maakt van feestcafé een protestcafé!

Quizvraagje, welk was op maandag 4 september 2023 en zal het ook de komende dagen nog zijn, het meest gefotografeerde item in Merchtem? Juist, café ‘t Pandoerken en de daarbijhorende schilderwerken van Willy ‘Bizon’. Hij voegde de daad bij het woord en hij maakt van “een blaat café” of feestcafé nu een “zwet protestcafé”!

Den Bizon zat in het verleden nooit om een stunt verlegen en op zijn sluitingsdag is hij aan het verven geslagen! Er komt een lading zwarte verf tegen de gevel uit protest tegen een (mogelijke) wijziging van de verkeerssituatie voor zijn zaak. “Ik heb zaterdag mijn jonge klanten in toom moeten houden of het was al volledig afgewerkt,” doet Willy zijn verhaal.

“Ik heb er spijt van dat ik de namen van Eddie en Maggie moet overschilderen, maar het zit mij te hoog. Elf jaar geleden liet ik na het verkiezingssucces van de familie De Block het café in het blauw schilderen. Deze bewindsploeg is te ver gegaan, een mes in de rug noem ik dat!”

Wat ging vooraf? Een week geleden werd het kruispunt Stationsstraat-Koning Albertstraat-Oudstrijdersstraat enkele uren afgesloten om een nieuwe verkeerssituatie te simuleren. De lijnen werkten als een rode lap op een stier bij de bewoners. Niemand wist van iets en Bizon trok verbaal hard van leer. Ook daarna moesten burgemeester en schepenen het nog ontgelden toen ze zijn zaak betraden.

“Ze moeten hier vanaf nu niet meer komen,” aldus Willy en hij borstelde rustig verder. Dat schepen van Mobiliteit Lien Casier, achteraf nog een verklarende nota de wereld instuurde om een en ander te verduidelijken kon niet meer baten. Willy is boos en dat was ook duidelijk in de manier waarop hij met de verfrol zijn gevel te lijf ging. Het kan niet snel genoeg zwart zien! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk