Graag mee op bedevaart? Drie mogelijkheden

Wie van Merchtem op bedevaart wil gaan, kan kiezen uit drie mogelijkheden. Als eerste gaat op zondag 21 mei 2023 de 15de voetbedevaart door van Peizegem naar Halle. De Mariabedevaart vanuit Peizegem is nu officieel opgenomen in de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle. In de regio is Peizegem de enige georganiseerde voetbedevaart naar Halle!

Deze bedevaartstocht verloopt over ongeveer 85 kleine veldwegen met meerdere veldkapelletjes onderweg. Men vertrekt om 8 uur aan de kerk en om 18.30 uur gaat het per bus terug richting Peizegem. De deelnemingsprijs bedraagt 20 euro. Inschrijving en betaling dienen ten laatste op zondag 14 mei 2023 te gebeuren per kerende e-mail en een overschrijving op bankrekening BE80 0343 3524 3277 van Bedevaart Halle. Conctact: Bedevaart.peizegem@gmail.com

De tweede mogelijkheid is de voetbedevaart naar Scherpenheuvel (en terug) tijdens het pinksterweekend van 27, 28 en 29 mei 2023. Daar zijn ze ondertussen al aan editie 172 toe!

Wie er dit jaar graag bij is, ook nieuwelingen zijn van harte welkom, kan zich inschrijven in feestzaal ’t Vijverdal aan het parochieplein op donderdag 11 mei van 19 tot 21 uur en op zaterdag 13 mei tussen 11 en 12 uur, maar dan in KWB-lokaal De Werkman. Uitsluitend tijdens deze inschrijfuren kan het ook telefonisch op 0475-20.51.05 (Frederic Spinnoy). De deelnameprijs bedraagt 15 euro (inclusief verzekering). Reservatie voor slaapgelegenheid in het onthaalcentrum De Pelgrim is tevens mogelijk.

De praktische info is te vinden op https://sites.google.com/site/voetbedevaartmsm/.

En tot slot is er ook nog de fietsbedevaart. Ook hier heeft Merchtem een jarenlange om tijdens het weekend van Pinksteren naar Scherpenheuvel te fietsen en terug. Hier staat de teller ondertussen op 116!

Ook dit jaar zal Samen op Weg de bedevaarders vergezellen op de terugweg. Er wordt verzameld aan de kerk in het holst van de nacht of op maandag om 1.30 uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk