Leerlingen Tuinbouwschool geven nieuwe toegangsweg Lijsterbespark kleur

De toegang van de Sint Janstraat naar het Lijsterbespark werd eerder deze maand al volledig heraangelegd door de technische dienst van de gemeente. In de stroken naast dat baantje werden verschillende speelelementen geplaatst en nu zorgden de leerlingen van de Tuinbouwschool voor de finishing touch. Of toch bijna, want weldra worden ook nog enkele grasmatten gelegd.

Op dinsdag25 april waren die jonge krachten er met man en macht aan het werk. In de voormiddag was de klas 4 PDM A (Plant, Dier en Milieu) met leerkracht Bart Van Belle de hagen komen planten. Daarna volgde de B-klas van PDM, die samen 6 BTG (beroeps tuinbouw) voor de verdere beplanting zorgde.

Zij waren 24 man sterk en onder commando van leerkrachten Pieter Van Delm, Jan Quintelier en Jellen Van Weverberg werden de plannen bekeken, het terrein geëgaliseerd en plantklaar gemaakt voor siergrassen en vaste planten.

Dat de Tuinbouwschool, die tal van studierichtingen aanbiedt die in de regio niet te vinden zijn, in de lift zit, bleek nog maar eens op de dag van de inschrijvingen vorig weekend. De dag voordien kwam er zelfs iemand kamperen om op de wachtlijst te staan voor een bepaalde klas! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk