Tafel Tsjeven wint Merchtem Quizt

Zondag 26 maart was de derde en laatste quizavond van Merchtem Quizt. Dertig ploegen, goed voor zo’n 250 deelnemers zakten af naar de gemeentelijke feestzaal in Brussegem. Na een spannend verloop, waarin de top vijf haasje-over speelde, trok Tafel Tsjeven (zie foto hierna) uiteindelijk aan het langste eind. Oud Ifi werd nipt tweede en Trebor Seam sloot de top drie af.

De slotavond was ongemeen spannend in deze 8ste editie van Merchtem Quizt. De rangschikking werd nog helemaal door elkaar geschud. Pas in de allerlaatste ronde viel het verdict en toonde Tafel Tsjeven zich net iets te sterker dan Oud Ifi en Trebor Seam. Karrewiel en Frankische velden vervolledigden de top 5.

De opbrengst van Merchtem Quizt gaat deels naar de jeugdverenigingen die komen helpen bij de bediening. De rest wordt geschonken aan het goede doel. De organisatoren kozen dit jaar om een bedrag te storten op de rekening van het Consortium 1212 (aardbeving in Syrië en Turkije).

Merchtem Quizt is in handen van Berten Van Herp, Tom Vastenavondt, Hellen De Sadeleer, Jana Vandeperre, Eva Mertens, Katrien De Smet, Michiel Van Herp, Sam Van Zeebroeck, Joost Faes, Simon Graind’Orge en Toon Luypaert. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk