LenA treedt op voor eigen volk

LenA, beter gekend als Magdalena, of in Opwijk als de “madame van de beesten”, blaast haar zangcarrière nieuw leven in en gaat opnieuw optreden! Een late roeping voor LenA, die afkomstig is van Schelle maar nu al meer dan twintig jaar in Opwijk woont.

“De Engelse opleiding Trust Techniek, over huisdieren, bleek indertijd de inspiratiebron voor een nieuw lied: Present. In Engeland vonden ze het zo goed, dat ze het wilden gebruiken bij een opleidingsvideo als het professioneel werd opgenomen. Ik had geen idee hoe dat ik dat moest aanpakken, maar het bleek later de aanzet om, na meer dan 20 jaar, opnieuw liedjes te gaan schrijven en ermee naar buiten te komen.

Ik kwam in contact met producer en singer-songwriter Ht Roberts. Hij vond het nummer best oke en wilde het opnemen. In 2021 namen we “Here and Beyond” op, een cd met 14 zelfgeschreven nummers. Daarbij kreeg ik de steun van enkele geweldige muzikanten. Daarna volgden enkele optredens.”

Op 2 maart kunnen ook de Opwijkenaren komen genieten van LenA. Vergezeld van enkele topmuzikanten als Ht Roberts, Pascale Michiels, Bruno Deneckere en Dennis Koornstra, treedt ze dan op in Hof ten Hemelrijk. Met haar zelfgeschreven, Engelstalige folkliedjes hoopt LenA een gevoelige snaar te kunnen raken en wat positiviteit te brengen.

“Ik hoop dat veel dorpsgenoten eens zullen komen kijken en me steunen. Op je 58ste starten met een muziekcarrière maakt het er niet gemakkelijker op. Deze kans wil ik echter grijpen,” aldus LenA. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk