Cristal Boys B wint derby bij leider VC Bleuken Langevelde met 0-5!

Wat Merchtem United-Den Boskant Peizegem is in 4de provinciale B, dat is Bleuken Langevelde tegen Cristal Boys B in de 3de afdeling B van de KAVVV van het amateurvoetbal op zaterdag. De ingrediënten zijn al lang op voorhand gekend: een bitsig maar sportief duel en als extra pigment, de bezoekers die revanche wilden nemen voor de 0-1 nederlaag in de heenmatch. Zelf burgemeester Maarten Mast was van de partij om de aftrap te geven van dit burentreffen.

Bleuken Langevelde, nochtans autoritair leider in de reeks, bakte er in de aanvangsfase bitter weinig van. De Cristallers daarentegen toonden hun tanden, waren baas in de duels en zetten meteen hoog druk. Na een kwartier scoorde Wannes Vermeir en dat gaf de groen-witte bezoekers vleugels. Robin Van Buggenhout zorgde met twee treffers prompt voor een 0-3-ruststand! Wie dacht dat de thuisploeg die situatie na de rust zou rechtzetten had het verkeerd voor. Bleuken Langevelde zocht de aansluiting maar kreeg het deksel op de neus. Yannis Vermeir en Gilles Anthone trapten de forfaitscore op het bord. Bij de bezoekers sprak men, gezien de hoge score, van een historische zege. In het thuiskamp was men er zich van bewust dat deze thuisnederlaag Bleuken-Langevelde wel eens de titel zou kunnen kosten. “En wilde gaa, ne sjotter zijn, dan moet van Cristal zain!” op die manier zongen de Cristal Boys zich het weekend in! (eb)

Bleuken Langevelde, met coach Danny Wanzeele, speelde met: Bjare Tournoy, Timo Blyaert, Maxim Caudelier, Ferre De Boeck, Joran De Meerleer, Tuur Mergan, Thomas Schellekens, Yannick Van Audenhove, Adam Van De Perre, Ruben Van Malderen, Jeroen Vanderhaegen, Henry Verbanck, Jan Verreycken, Mauro Deboeck en Stijn De Block.

Bij Cristal Boys B stonden volgende spelers op het blad: Vic Van Zeebroeck, Gilles Anthone, Branko Baetens, Nick Buyens, Pieter Callebaut, Mathieu Collignon, Tim De Proft, Jari Jacobs, Ruben Kemels, Bert Kiekens, Robin Van Buggenhout, Mylan Van Hoof, Arno Vandevoort, Wannes en Yannis Vermeir.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk