Nieuw gebouw voor technische dienst gemeente Merchtem

Wie regelmatig in de Koeweidestraat passeerde, kon er niet naast kijken: er werd het voorbije jaar hard aan de infrastructuur gesleuteld op de site van de loods. Waar vroeger nog een deel van het containerpark was rees een nieuwe constructie op.

Op de laatste werkdag van 2022 werd  het nieuwe gebouw voor de technische dienst, in aanwezigheid van burgemeester en schepenen, officieel in gebruik genomen.

Op één jaar tijd is de groene plaatstalen hangar helemaal verstopt geraakt achter het spiksplinternieuwe frontgebouw. Maar er is niet alleen de nieuwbouw, ook de ruimte rondom kreeg een make- over. Een mooie asfaltweg, een parking in grasdallen en een buitenzitruimte met banken.

In januari 2022 werd gestart met de voorbereidende werken en half februari stond de betonstructuur al in de steigers. De schilderwerken in het gebouw en al het buitenwerk werd tot stand gebracht door eigen mensen. Op donderdag 29 december 2022 gebeurde de verhuis en die komt er niets te vroeg want ondertussen is het aantal medewerkers dat er is ondergebracht al 43 eenheden sterk. Dat zijn er 14 voor de gebouwen, 13 voor de groendienst, 11 voor wegenis en feestelijkheden, 4 leidinggevenden en 1 administratief medewerker.

Wat is er voorzien in het gebouw? Op het gelijkvloers zijn er kantoorruimtes met ook een loketfunctie, een vergaderzaal, sanitair en een berging. Op het eerste verdiep bevindt zich de refter, is er een wasplaats alsook de kleedkamers met vijf douches voor de mannen en eentje voor de vrouwen. Uiteraard torst dit alles ook een prijskaartje. Het gaat hier over een bedrag van 785.606 euro, inclusief 21% btw. Op 19 maart 2023 volgt nog een feestelijke opening voor het grote publiek. Dat zal samenvallen met een opendeurdag in het recyclagepark. (eb)

Burgemeester en schepenen in de nieuwe refter

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk