Den Boskant Peizegem klopt buur Merchtem United!

De eerste competitienederlaag van de trotse leider in 4de provinciale B, Merchtem United, is een feit. Uitgerekend bij buur Den Boskant Peizegem ging de club van ’t Miereghemhof de boot in (4-1). Meer dan 200 toeschouwers waren er getuige van en al dat volk zagen ze bij de thuisploeg graag langs de kassa komen. Burgemeester Maarten Mast schonk de wedstrijdbal en gaf de aftrap.

Door een akkefietje tijdens de voorbije week tekende de 12de man van de bezoekers, Ultra’s 1785, visueel afwezig. Trainer D’hondt van zijn kant miste met Niels Van den Bossche en Neal Van Der Perre twee sterkhouders. Na twintig minuten stond het al 2-0 met goals van Bram Van Doren en Bram Bert. Op het halfuur revancheerde MU-doelman Kevin Caluwé zich en de sterk leidende ref trok terecht rood. Mariusz Dabrowski bracht met de aansluiter voor de pauze toch nog hoop voor de bezoekers.

Den Boskant bleef de partij echter controleren en liep nog verder uit met goals van Bavo Van Den Broeck en Robby Vanhamel. Merchtem United pakte nog een tweede rode kaart door dubbel geel voor Zayn Erauw. Een verdiende zege zonder meer voor het team van trainer Maxim De Clercq. United blijft wel op kop maar het is duidelijk dat de ploeg van voorzitter Alain De Pauw nog een woordje zal meepraten in het titeldebat. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk