Straatje tussen Vesten en Koning Albertstraat opgesmukt

Het verbindingsstraatje tussen de Vesten en de Koning Albertstraat is in het centrum genoegzaam bekend maar een echte naam heeft het niet of toch wel? In de volksmond is het bekend als “het pisstraatje” en dat zal ook de reden zijn dat er langs beide kanten een bord staat met het opschrift “verboden te wateren”! Maar er is meer aan de hand want het is ook het favoriete steegje van de sluikstorters! De mensen van de loods moeten er slag om slinger huisvuil en andere troep weghalen en het vuilbakje dat er hing was zowat het meest volgepropte van de gemeente!

Van nu af moet het anders. Schepen van Milieu Lien Casier (CD&V) over de verfraaiing van het baantje, dat er deze keer piekfijn bijlag: “We hebben er drie mooie panelen gehangen met foto’s van Merchtemse kiekjes. Zo kan iedere passant zien hoe mooi onze gemeente is maar dan moeten we het ook zo houden.”

“We hebben gebrainstormd over het sluikstorten. Er is gemeten, gecheckt en gecontroleerd en vervolgens hebben we besloten om het vuilbakje weg te halen. Dat kadert ook in ons vuilnisbakkenplan. Blijkbaar trok de vuilbak sluikstorters aan en zat er ook te veel huishoudelijk afval in. Die bakken dienen daarvoor niet. En misschien moeten we er nu ook nog eens over nadenken om het baantje een naam te geven!” aldus Casier. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk