Gemeente bedankt zwerfvuilruimers

Ze waren met velen, de zwerfvuilruimers, die door het gemeentebestuur werden ontvangen op het gemeentehuis. Al die vuilverzamelaars kregen een bedankingsreceptie aangeboden en dat niet alleen want naast een aankoopbon was er voor elkeen ook nog een zak met lekkers van de Tuinbouwschool.

Ook de scholen werden niet vergeten. De Rinkeling, GTSM, De Plataan, Tuinbouwschool, Sint-Donatus Lagere School en Bovenbouw en Ter Dreef werden voor hun opruimingsinzet in de schoolomgeving en het sensibiliseren van de leerlingen beloond met dikke cheque.

Burgemeester Maarten Mast: “Wij vinden het belangrijk om de zwerfvuilruimers te bedanken. Zij helpen mee de gemeente proper te houden. Als gemeente kunnen we dat niet alleen en hoe meer mensen zich inzetten tegen het achtergelaten vuil hoe beter iedereen er van wordt en onze leefomgeving er mooier bij wordt.”

Schepen van Ontwikkelingssamenwerking en Integratie, Toon Luypaert, mocht acht organisaties nomineren als Lokale Duurzame Held. Vanaf 18 september loopt de “Week van de Duurzame Gemeente” en mogen lokale “duurzame helden” in de kijker gezet worden. Dat laatste zijn burgers, bedrijven, scholen, organisaties of andere groepen die op hun eigen manier bijdragen aan de Agenda 2030 van de Verenigde Naties met 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Het principe van dit jaar is: “Laat Niemand Achter.”

De nominaties gingen naar Kodiel vzw (thuiszorgproject), Merchtem Multicultureel (project huiswerkbegeleiding), Beweging.net (de Fietsbib), KHO Wolvertem Merchtem (project G-voetbal), de Tuinbouwschool (samenwerking met school in Haïti), vzw Pèp Lib (Haïti), Chiheru (samenwerking met Roemeens dorp) en tot slot enkele diensten van het lokaal bestuur (de integratiedienst, Huis van het Kind, Babbelbad e.a.). (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk