Spek met eieren en Remco bij Bizon

Hij had de nacht “doorgedaan” en in alle vroegte stond Willy “Bizon” al achter het fornuis om spek met eieren klaar te maken voor de vroege koersvogels die binnendruppelden. Vogels van alle pluimage of opblijvers, KLJ-restanten van het Vlinderbal, supporters voor de Rode Duivels en renners van de Bizon Boys en De Zwette Beren.

Deze laatste groep had het vuur aan de lont gestoken en de voorbije dagen Bizon warm gemaakt om eieren met spek te serveren tijdens het wereldkampioenschap wielrennen. Rudi Vandevoorde zorgde voor de eieren van zijn scharrelkippen, Dirk Saerens van de gelijknamige slagerij bracht het spek aan en Bakker Ronny De Vos sponsorde met boterhammen. Een volledige Opwijkse inbreng dus.

En of dat smaakte in de vroege ochtend! Ondertussen had Remco Evenepoel zijn duivels ontbonden en werd met aandacht het slot van het wereldkampioenschap gevolgd. Maar Bizon zou Bizon niet zijn als ook hij geen inbreng kon doen. De koffiekoeken werden bovengetoverd en iedereen zag met een goed gevulde maag Remco als triomfator over de streep komen.

De ontlading in de gelagzaal was dan ook navenant en zo kwam ook aan dit sprookje een happy-end. De klanten sijpelden huiswaarts en de Zwette Beren, die gingen nog een toertje rijden….naar Schepdaal! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk