Scholencross is en blijft een publiekstrekker

Sportief naar het Merchtemse sportcomplex komen, hetzij te voet of per fiets, was voor veel supporters iets te veel gevraagd want het stikte van de auto’s op en naast de parking op Dooren. Moesten alle clubs die daar spelen evenveel volk krijgen! Nu was het de jaarlijkse scholencross! Ouders, grootouders en sympathisanten waren van de partij om al dat jonge geweld over het voetbalveld te zien stuiven.

En vol gas geven, dat deden al die leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar van de scholen Ten Bos, De Plataan, Sint-Donatus, Ter Dreef en Rinkeling. Liefst 1057 lopers waren ingeschreven. Zij stormden zich de ziel uit het lijf onder het geschreeuw van supporters en medeleerlingen.

Langs de kant liepen de gsm’s rood aan want niemand wilde dat beslissend fotomoment missen. Voor de lopers was deelnemen belangrijker dan winnen, maar toch. De eerste drie mochten wel op het podium maar tenslotte ging iedereen met een medaille, een appel en veel navertelmomenten terug naar de school. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk