Fietspad Wolverstemsesteenweg

Ludwig De Mesmaeker van Groen stelde op de laatste gemeenteraad voor om de zone 30 die nu van toepassing is vanaf de Reedijk uit te breiden met een deel van de Wolvertemsesteenweg tot aan Drijpikkel, inclusief parkeerverbod en het aanbrengen van fietssuggestiestroken zoals in de Stoofstraat. Bovendien is het huidige fietspad te smal en in erg slechte staat.

Schepen van Openbare werken Steven Elpers antwoordde dat het Gewest dat voorlopig allemaal niet ziet zitten. “We hebben gevraagd om het fietspad te verbreden tot 1,35 meter en het te heraanleggen in rode kleur. Maar dat zal dit jaar al niet meer zijn en daarom vragen we om de slechtste stukken al meteen aan te pakken. Fietssuggestiestroken blijken te duur in aanleg en enkel fietslogo’s van de Reedijk tot aan Langensteenweg zouden op de weg kunnen aangebracht worden.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk