Belgische kampioen wint wielerkoers in Merchtem

Wielerclub De Reedijk kreeg liefst 156 renners aan de start voor hun wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften. Die grote bende kreeg 116 km voor de kiezen geschoteld. De omloop was doorlopend vlak en de gemiddelde snelheid van liefst 47,12 km per uur spreekt boekdelen. Er werd gevlamd dat het een lieve lust was om zien.

En de Belgische kampioen, Tom Timmermans, die vertoefde doorlopend in de buik van het peloton. In de laatste ronde werden twee vluchters ingehaald en draaide het uit op een massaspurt. Dan kwam de Vollezelenaar wel op de proppen en hij gaf iedereen ruim het nakijken. Timmermans deed zijn Belgische trui alle eer aan en boekte zijn vierde seizoenszege. David Bomboi werd tweede en Jonas Volkaert vervolledigde het podium. Schepen van Sport Toon Luypaert was van de partij om het drietal te feliciteren. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk