PZ AMOW klist drie inbrekers

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 februari, kon PZ AMOW drie verdachten arresteren naar aanleiding van verschillende pogingen en effectieve inbraken op vijf verschillende locaties in Merchtem.

Een alerte buurtbewoner sloeg alarm, waarschuwde de politie en een patrouille trof een verdacht trio aan. Hun uiterlijk kwam overeen met eerder gegeven beschrijvingen en camerabeelden van de feiten. De drie verdachten werden gearresteerd om te worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Twee diefstallen met braak in woning, evenveel pogingen tot diefstal met braak in woning en één poging diefstal uit voertuig én de veroorzaakte schade worden hen ten laste gelegd.

Het is eens te meer duidelijk dat de burgers de ogen en oren zijn van de politie. Dankzij de alerte melding en beschrijving van de verdachten door een buurtbewoner konden de mensen van de politiezone AMOW opnieuw vijf gerechtelijke feiten van diefstal ophelderen.

Perswoordvoerder Fred Scrayen doet bij deze dan ook een warme oproep om bij verdachte toestanden altijd naar het noodnummer 112  (24/7) of naar dispatching van de politiezone (02/452 50 05 tijdens de kantooruren van 07.00 tot 22.00 uur) te telefoneren. Om veiligheidsredenen raadt de politie ten stelligste af om zelf tussen te komen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk