Brand Peizegem: Frank en Sandra kregen ook hulp uit Meise

Nadat vorige week een brand hun woning in Peizegem onbewoonbaar maakte hebben Frank Willems en Sandra Anthonus zich ondertussen zo goed als het kan gesetteld in de noodwoning van de gemeente Merchtem in de Stationsstraat. Van alle kanten kregen ze hulp en ook in Meise stak men een helpende hand uit. Initiatiefnemers Jörgen Noens en Sylvianne De Cock van de Facebookgroep “Meise schenkt” zamelden op korte tijd tal van zaken in, gaande van kleren tot speelgoed en huishoudgerief. “In een mum van tijd hadden we een camionette en twee wagens vol,” aldus Noens.

“Ik was vijf jaar voorzitter van jeugdhuis ’t Sloefke in Wolvertem en ook Sandra was toen lid, vandaar. Met Meise schenkt doen we overigens verschillende acties per jaar. Toen we in Merchtem aankwamen bleek de wasmachine die er stond stuk. Ik had het woord wasmachine amper uitgesproken of ik kon al kiezen uit vijf exemplaren! Zo snel kan hulpverlening gaan!”

En Frank Willems treedt hem bij. “Van alle kanten kregen we bijstand, ik kan het niet genoeg benadrukken. Ondertussen hebben we hier onze draai al wat gevonden maar we keren op termijn zeker terug naar onze stek in Peizegem. We gaan ons huis heropbouwen. Het dak is wel weggebrand maar de structuur van het gebouw staat er nog. En toen we hier in Merchtem de noodwoning betraden meende ik het gebouw te kennen en wat bleek, het was nog eigendom geweest van mijn grootouders! Ik ben er ooit binnengewandeld als kleine dreumes! Het huis voelt vertrouwd aan. En of we nog iets kunnen gebruiken? Ja, misschien toch, een paar kleerkasten!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk