Café ‘t Pandoerken staat te koop!

Neen, het is geen grap! Willy “Bizon” Wijnants (63) zit nooit verlegen om een grap maar nu is het bittere ernst, het café staat wel degelijk te koop. Niet dat meteen de deur dicht gaat maar de kans zit er zeker in dat weldra de laatste Merchtemse kroeg de deuren sluit.

“Ik ben hier nog minstens één jaar,” aldus Willy. “Dan ben ik er bijna 65of het moment om in de politiek te gaan! Ik weet enkel nog niet bij welke partij.” Bizon helemaal op zijn best dus! “Toen de eigenares kwam te overlijden wist ik dat de erfgenamen het gebouw te koop zouden zetten. Maar zelf kopen op mijn leeftijd, neen, dat zie ik niet meer zitten.”

Den Bizon, wereldberoemd in Vlaanderen en omstreken, maakte van feestcafé ’t Pandoerken een legendarische plaats van afspraak. Om al de exploten die in en rond de zaak werden beleefd en ondertussen al zijn overgeleverd op tekenen, daar heeft een geschiedkundige een dikke boterham aan. “Ik ga er nog het beste van maken. Dit is een opportuniteit voor een koper of kopers want het is een vrije café, tal van verenigingen hebben hier hun lokaal en naast woongelegenheid is er ook nog een grote hof met terras aan.”

En Willy zou Willy niet zijn om met een kwinkslag te besluiten: “Ik zit hier al enkele decennia en conclusie van het verhaal is dat ik hier weinig verdiend heb maar toch geweldig veel heb gelachen!”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk