Jeanne Van Veer werd 100

Het minste wat je van Jeanne Van Veer kan zeggen is … dat ze er echt niet uitziet als een eeuwelinge. Ze is nog kwiek en helder van geest. Ze kan babbelen als geen ander en kan boeiend vertellen over haar ‘jonge jaren’.

Ze was de oudste van vijf in een landbouwersgezin in de Dendermondestraat. Ze huwde met Alfons Van Gucht van de Holbeek. Het jonge koppel ging wonen in de Gashuisstraat (rechtover Staels). Ze kregen twee zonen: Paul (+) en Willy. In 2005 overleed haar echtgenoot Fons en ging Jeanne naar Ter Stelten waar ze nog steeds in een serviceflat woont.

Haar echtgenoot Alfons werkte bij het ministerie van pensioenen, haar zoon Willy was hoofd tanktransport bij De Decker-Van Riet en zelf zorgde Jeanne voor het huishouden. Als mensen haar vragen wat het geheim is van 100 jaar worden dan lacht ze: ‘Blijven asemen, hé’.

En dat zal wel lukken want Jeanne komt uit een familie waarvan verschillende leden heel oud werden: haar grootvader werd 98 en de zuster van haar grootvader mistte de 100 met een week. Zo lang geleden waren de eeuwelingen maar dun gezaaid.

Om die 100 jaar te vieren kwam de familie naar de serviceflats Ter Linden om er van een drankje en een hapje te genieten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk