Geboorteplekken geopend

Ook hier had corona stokken in de wielen gestoken. Vorig jaar werd geen geboorteplek onthuld om de gekende redenen. De gemeente had dus wat achterstand in te halen en onthulde meteen twee geboorteplekken op Ă©Ă©n dag. Op Langevelde werd een gedenkplaat onthuld voor de kindjes geboren in 2018. Dat waren er 164: 79 jongens en 85 meisjes.

Bij die 164 waren twee tweelingen. De plaat staat op de boomgaard die werd aangelegd door Natuurpunt Merchtem i.s.m. het gemeentebestuur en Natuurpunt Opwijk. De Langeveldmolen, die ondertussen mooi werd gerestaureerd en dienst doet als een unieke locatie voor feestelijkheden, vormt een mooi groen kader voor deze geboorteplek. De bomen en hagen werden al in december 2019 aangeplant.

Een tweede geboorteplek werd ingehuldigd in de François Beuckelaersstraat in Peizegem. Daar werd ‘een kleine wildernis’ aangeplant. De plannen werden gemaakt door de leerlingen van de gemeentelijke tuinbouwschool en ook de aanplantingen gebeurden door hen. In de Kleine Wildernis staat een plaat met de namen van de 173 kindjes geboren in 2019: 83 jongens en 90 meisjes. Ondertussen zijn twee kindjes overleden. Ook Lia en Eva werden en worden niet vergeten.

De geboorteplekken kaderen in de verbintenis van de gemeente Merchtem om tijdens deze legislatuur niet minder dan 8.000 nieuwe bomen aan te planten. Ook Anna, dochtertje van schepen van gezin Lien Casier, staat tussen de 173 namen in De Kleine Wildernis.

Schepen Lien Casier moch het laatste boompje planten
De plaat met namen staat gericht naar het wandelpad
Burgemeester Mast heette de jonge ouders welkom
De Kleine Wildernis in de François Beuckelaersstraat
De grote kinderen mochten de gedenkplaat mee helpen onthullen
Een aantal van de ouderparen waren aanwezig
Schepen van Gezin Lien Casier met dochter Anna
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk