Ilse Hellinckx schreef boek over haar burn-out

Ilse Hellinckx (46) was project manager in een transformatieteam bij een grote onderneming. Dat deed ze met hart en ziel tot … de burn-out toesloeg en het licht uitging. Een ‘ziekte’ van deze tijd, het gevolg van een job die te belastend of te veeleisend is of een gebeurtenis in je leven die je uit evenwicht heeft gebracht of je eigen perfectionisme of karaktereigenschappen. “Bij mij was het de veeleisende job en mij eigen streven om het steeds zo perfect mogelijk te doen. Als je een burn-out meemaakt en je wil herstellen, dan moet je door een transformatieproces. Doe je dat niet, dan lonkt een burn-out 2.0. om de hoek. Het is zoals het herbakken van een mislukte taart, als je niets verandert aan je ingrediënten of aan je baktijd of je proces, dan zal je taart opnieuw mislukken. Zo is het ook met een burn-out, je lichaam dwingt je te vertragen en meer te gaan leven volgens je gevoel en af te stemmen op je lichaam”.

“Ik vind van mezelf dat ik een zwaar transformatieproces ben doorgegaan. Ik ging van negatief naar positief en ik heb hard aan mezelf gewerkt om te komen waar ik nu sta. Mijn boek is daar een voorbeeld van, het werkte ook therapeutisch. Maar ik wil met mijn verhaal ook lotgenoten ter steun zijn. Mensen met burn-outklachten en een burn-out gaan zeker tips en oefeningen vinden in het boek om hun herstelproces sneller te laten verlopen”.

“Het is ook mijn betrachting om het taboe en het maatschappelijk onbegrip uit de wereld te helpen, door een inkijk te geven hoe het nu echt is en voelt, want als er iets is dat ongeveer alle mensen met een burn-out gemeen hebben is het wel de schaamte om ermee naar buiten te komen en het feit dat ze zich alleen op de wereld voelen met hun probleem. Het was dus een gevecht met mezelf en de rest van de wereld”.

Je kan het boek “Hoe het licht uitging“ bestellen bij uitgeverijhetpunt.be, de betere boekhandel of via bol.com. Je kan Ilse ook direct contacteren via ihellinckx@hotmail.com, messenger of WhatsApp. Het boek kost 19 euro (22 euro thuisbezorgd).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk