Ook bewoners WZC Martinas kregen hun vaccin

Vandaag (vrijdag 15 januari) kregen 100 bewoners van WZC Martinas hun vaccin tegen covid toegediend. In het totaal liet 96% van de residenten zich vaccineren. Ook 25 medewerkers, vrijwilligers en stagiairs zorg kregen al een covid prik.

Een lekker stukje coronataart

De ganse vaccinatiecampagne is gebeurd door Joke Vanden Branden, hoofdverpleegkundige en Lynn Gosselin, hoofd bewonerszorg. De administratie is in orde gebracht door Annelie Haeck, onze  administratief verantwoordelijke.  Geert Hermans: “We konden ook rekenen op de medewerking van enkele trouwe vrijwilligers. Uiteraard zijn we fier dat we na 9 maanden nog steeds een Covid vrije site zijn”. De vaccinatie is de ganse dag verlopen onder leiding van Dr Julie Yap, CRA van WZC Martinas en Geert Hermans, directeur.

De dag van de vaccinatie werd feestelijk ingezet met een glaasje cava en hapjes. In de namiddag volgde nog een lekker stuk taart om de bewoners te danken voor hun vaccinatie.

Op 5 februari krijgen de residenten hun tweede vaccinatie. Op die dag worden ook de medewerkers een eerste maal gevaccineerd. De tweede vaccinatie voor de medewerkers gebeurt op 26 februari.

Lynn Gosselin, hoofd bewonerszorg en directeur Geert Hermans

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk