Nominette voor jarige steltenlopers

Wat hebben Aalst carnaval en de Merchtemse Steltenlopers met elkaar gemeen? Niet alleen hebben de Steltenlopers meermaals meegelopen in de carnavalstoet van de Ajuinenstad maar zij beschikken nu ook over een nominette. Dat is een stoffen lintje dat een heuglijke gebeurtenis wil herdenken. In Aalst werden, sinds 1954, duizenden van die nominettes uitgegeven. Elke prins carnaval laat zo’n nominette maken en deelt ze uit of verkoopt ze om de carnavalskas te spekken.

Ricardo Pieters, uit Moorsel, is steltenloper en carnavalist in hart en nieren. Hij kwam bij voorzitter Roger Daelemans aankloppen met het idee om een nominette te laten vervaardigen om de 75ste verjaardag van de Steltenlopers feestelijk te gedenken.

De nominette werd gemaakt in een oplage van 500 stuks. Voor de echte verzamelaars is er ook een nominette in een mooi mapje met diverse historische foto’s o.m. van optredens in Moskou en Zuid-Korea. De nominette kost drie euro, de nominette in een mapje tien euro. Van die laatste zijn er maar 150 gemaakt.  Je kan de nominette aankopen op zaterdagnamiddag aan het lokaal van de Steltenlopers (Terspelt, zijstraat van de Koeweidestraat) of via de website (contact).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk