Sandra bakt pateekes

Sandra De Nul (44) leeft voor haar passie: bakken. Niet meteen biefstukken of braadworsten maar taartjes, koeken, brownies, cupcakes, … noem maar op. Sandra is al heel haar leven actief in de horeca: als hoofd van grote productie keukens maar de laatste jaren vooral als lerares restaurant, momenteel in het buitengewoon onderwijs in de Cardijnschool in Anderlecht. In haar vrije tijd zit ze in haar atelier in De Heide om haar grote passie en hobby uit te oefenen: bakken.

“Ik bak graag en besteed daar veel tijd aan. Ik bak niet alleen voor mezelf, mijn man Raf en onze kinderen Nona en Pros maar ook voor buren, vrienden en kennissen. Die vonden steeds vaker de weg naar mij en ik was dan ook vaak uren bezig om taarten te bakken voor iedereen. Met de coronacrisis zat ik veel thuis. Ik steek wel veel tijd om mijn lessen toch met videofilmpjes te kunnen blijven geven maar er is toch nog wel wat vrije tijd. Plots kwam ik op het idee: waarom doe ik dat niet in bijberoep?”

Corona

Oorspronkelijk was het de bedoeling om in april te starten maar de coronacrisis kwam roet in het eten gooien. Het wordt dus 1 juni. Dan gaat Sandra bakken in bijberoep. Maar ze geeft ook workshops voor hobbybakkers. Haar hele aanbod kan je vinden op haar website pateekes.com. Daarnaast heeft ze ook een facebook en instagram account.

“Ik werk met pure producten die ik aan huis laat leveren. Maar met de coronacrisis is het niet altijd evident om aan bloem of chocolade te raken. Maar hier gaat niets verloren,” lacht Sandra, “Nona en Pros zijn er als de kippen bij om de restjes chocolade of crème op te smikkelen”.

Momenteel maakt Sandra werkt van een geschenkenmand voor vaderdag. In die mand o.m. een vanille-chocolade cupcake met whisky, een tartelette met karamel, notenreepje en een flesje drank. Zoveel lekkers kan je bestellen via www.pateekes.com of rechtstreeks via mail info@pateekes.com Je kan het in Peizegem afhalen. In de regio Merchtem kan het ook aan huis geleverd worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk