Café ‘t Derp opent binnenkort

Alain Bourlet (51) en Christel Ringoot (52) zijn klaar om hun café ’t Derp te openen zodra de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zet. Zij hebben het voormalige Den Dreamer aan de Ringlaan gerenoveerd en staan nu te popelen om hun klanten te ontvangen in hun volks café.

Alain is groot geworden in de horeca: hij is slager, spekslager, maître d’hotel en sommelier. Maar de laatste tien jaar was hij aan de slag als branch manager in het medisch transport. Met de overname van het café naast Mia’s bookshop keert hij dus terug naar de horecasector. Hij had vroeger ook al een café in Zoutleeuw.

Christel is een door en door Opwijkse, geboren en getogen in de Groenstraat. Ze werkt in de administratie van het RIZIV. Alain en Christel kwamen geregeld in Den Dreamer en grepen een paar maanden geleden hun kans om een eigen zaak in Opwijk uit te bouwen.

“Het wordt een rustig, volks café,” zegt Alain, “waar mensen een pintje kunnen komen drinken. Alle generaties zijn welkom. Wij zorgen voor een royale verwenkoffie voor wie even tot rust wil komen en tijd maken voor een gezellige babbel. Wij zijn een vrije café. Naast Jupiler en Stella zal er zeker ook Affligem geschonken worden. Wij zullen trouwens ons bierassortiment aanpassen aan de smaak van de klanten”.

Alain en Christel hebben twee TV-schermen voorzien zodat er – in twee verschillende ruimtes – zowel naar voetbal als naar koers kan gekeken worden. “We willen een zo divers mogelijk publiek aanspreken,” zegt Christel. “Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen”.

Op zaterdag van 9 tot 11 uur krijgt iedere klant één gratis koffie. “De bonnetjes daarvoor zij te verkrijgen in Mia’s Bookshop. Wij hebben een zeer goede relatie met onze buren. We zijn ook van plan – maar dat zal pas volgend jaar zijn – om op de parking aan het kerkhof af en toe een event te organiseren. Een klein concertje bijvoorbeeld. Daarvoor willen we samenwerken met andere middenstanders, met Leo van Frituur De Ring bijvoorbeeld. Of andere cafés zoals het Bierhuis. We zien wel. Het is alleszins het plan om opnieuw leven in de brouwerij te brengen”.

Het terras van het café mag uitgebreid worden en er komt ook een fietsenstalling. Achter het café komt en terras voor de klanten die graag willen roken. Voorlopig gaat alleen Alain voltijds aan de slag in ’t Derp. Christel gaat over een jaar of twee deeltijds werken en zal Alain bijstaan.

Het is nu dus nog even wachten op de Nationale Veiligheidsraad en dan kan Café ’t Derp de deuren open zetten. Dat zal ook op zondagvoormiddag het geval zijn. Vanaf 11 uur willen Alain en Christel graag de wielertoeristen ontvangen die er dan al een hele rit hebben opzitten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk