Peizegem: “Sjenneken” maakte 100ste mondmasker

Je hebt mensen die in stilte maar naarstig werken om hun steentje bij te dragen in het bestrijden van het covid-19 virus. Lucienne François, “Sjenneken” voor de vrienden, is zo iemand. Een paar weken geleden begon zij mondmaskers te maken. De zorg voor anderen zit er bij haar ingebakken. Beroepshalve was zij bezig met de administratie rond gehandicaptenzorg maar ze was ook raadslid van het OCMW              en nog zeer actief in Samana Peizegem, het vroegere ziekenzorg.

Vandaag mag ze fier zeggen dat ze haar honderdste mondmasker klaar heeft. De maskers werden geschonken aan Blijdorp, aan politiemensen, aan ziekenbezoekers in Merchtem en Peiegem, aan particulieren en aan ouderen en zelfstandigen in de buurt. Bedankt Sjenneken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk