65 vrijwilligers voor Merchtem Helpt

Het platform Merchtem Helpt slaat aan. Er meldden zich al 65 vrijwilligers, de meesten om boodschappen te doen of naar de apotheek te gaan. Toch zijn vrijwilligers nog welkom, o.m. om via de telefoon een babbeltje te slaan of om mondmaskers te maken voor zorgcentrum Ter Stelten.

Er hebben zich ook 14 vrijwilligers aangemeld om artsen en verpleegkundigen in de noodpost bij te staan als dat nodig is. Voorlopig is het aantal van deze vrijwilligers voldoende.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.merchtem.be/merchtemhelpt.

Wie hulp nodig heeft kan zich aanmelden via merchtem.helpt@merchtem.be, 052 89 10 99 of via het formulier www.merchtem.be/formuliermerchtemhelpt.

Het samenbrengen van de vrijwilligers en hulpbehoevenden verloopt via de medewerkers van de sociale dienst. 3 gezinnen hebben reeds beroep gedaan op de vrijwilligers om boodschappen te doen of naar de apotheek te gaan. Zij hebben met de vrijwilliger hun gegevens uitgewisseld en bellen de vrijwilliger rechtstreeks op indien ze hulp nodig hebben.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk