Check online, shop lokaal

Merchtemnaar Kristof De Roy is zelfstandig grafisch ontwerper en dat al 25 jaar lang. Om die verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan wilde hij een nieuw en nuttig concept uitwerken. Dat werd een website ‘Merchtem Shopping’ met de slogan ‘check online, shop lokaal’.

Met zijn project wil hij het publiek aansporen om te kopen bij lokale handelaars. Als je naar merchtemshopping.be surft, vind je meer dan 100 plaatselijke handelaars, netjes verdeeld over 28 rubrieken naar de aard van de winkel of zaak. Om zijn verjaardag als ontwerper te vieren, betaalt Kristof alle kosten uit zijn eigen portemonnee.

Deelnemende handelaars betalen 10 euro maar die gaan integraal naar een goed doel: de MS-Liga Vlaanderen. Die liga ondersteunt (jonge) Multiple Sclerose-patiënten. Als we dit artikel publiceren staat de teller bij Kristof al op 1.185 euro.

Op Merchtem Shopping vind je alle nuttige gegevens van de Merchtemse handelaars: aard van de zaak, naam van de uitbater(s), adres, telefoon, e-mail, website, openingsuren, 


Wil jij Merchtem Shopping raadplegen op zoek naar het juiste adres voor jouw aankoop, wil je als handelaar ook deel worden van Merchtem Shopping, wil je de MS-Liga steunen. Je vindt alle info op www.merchtemshopping.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk