De sossissen van VOSP

MERCHTEM Sosissen ontbijt 4
Stafken De Smedt

De leden van VOSP (Vrienden Oud Soldaten Peizegem) houden er een rare maar smakelijke traditie op na: zij zetten de dag van wapenstilstand in met een ‘sossissen ontbijt’. Ook dit jaar schoven een 60-tal leden aan aan de lange tafel met koffie, brood en sossissen. Eens het bord gevuld gaan zij aan de lange tafels zitten voor een babbeltje tijdens de smaakvolle opener van de grote dag.

Wij wilden wel eens weten waar die gewoonte vandaan komt en vonden het antwoord bij STafken De Smedt: “Jaren geleden kwamen we met een 15-tal vrienden, oud-soldaten, bij mekaar in Café Taxi voor een ontbijt met koffiekoeken. Ik zei tegen Josephine, de vrouw van Louis,  dat ik eigenlijk liever een ‘goei sossis’ zou hebben. Josephine was dat niet vergeten en volgend jaar stond er voor mij een bord met een worst van bijna een halve meter klaar. Voilà, de traditie van het sossissen ontbijt was geboren. Zo simpel is dat gegaan”.

Simpel maar lekker. Ondertussen zit het sossissen ontbijt er bij de vrienden oud-soldaten ingebakken (!) Zij zijn trouwens niet de enige Peizegemse vereniging die graag sossissen op het menu heeft. Ook de muzikanten van Music Time, de vroegere fanfare, lusten er wel pap van. En zeg nu zelf, is er iets lekkerder dan een goede worst met mosterd of pickles?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk