Herdenkingstocht Nicole Verhasselt

Met 650 waren ze, de wandelaars die de AKS-liga steunen door mee te stappen in de herdenkingstocht voor Nicole Verhasselt. Nicole overleed een jaar nadat ze de diagnose ALS kreeg. Vorig jaar kon ze nog in een rolstoel deelnemen aan een gelijkaardige tocht t.v.v. de ALS-liga. De tocht begon en eindigde in Ossel (Café Ossel Star) waar Nicole geboren is.

De deelnemers betaalden 6 euro inschrijvingsgeld en kregen een opwarmertje onderweg en een consumptie op de vertrek-en aankomst plek aan cafĂ© Ossel Star. De opbrengst gaat naar de ALS-liga in het kader van de ‘Warmste Week’. De Liga was voor Nicole een grote steun tijdens haar ziekte.

De ALS-liga wil de levenskwaliteit van ALS patiënten zo optimaal mogelijk houden, familieleden psychosociale ondersteuning bieden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren. De ALS Liga stelt ook gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen.

Topartikels bij Goeiedag.be