Valse noot in relatie Merchtem-Opwijk

Er zit een knoop in de relatie tussen buurgemeentes Opwijk en Merchtem. En die knoop is muzikaal. Al meer dan tachtig jaar speelt de Koninklijke Harmonie De Volherding uit Opwijk op het muziekfestival dat de jaarlijkse kermis in Merchtem afsluit. Onlangs kregen ze echter een brief vanuit Merchtem waarin hen – in niet meer dan een paar regels – aangekondigd wordt dat zij dit jaar niet meer zullen uitgenodigd worden.

In de brief laat burgemeester Maarten Mast weten dat er geen plaats meer is voor De Volherding ‘aangezien er steeds Merchtemse verenigingen bijkomen en wij ook beperkt zijn in tijd’. De brief kwam in Opwijk aan als een donderslag bij heldere hemel. Dirigent Jan Couck – tevens schepen in Opwijk – bestempelde de brief op Facebook als “bijzonder jammer en weinig respectvol”. Hij voegde er nog aan toe: “Een mailtje of telefoontje kon er blijkbaar niet vanaf”.

Het water tussen Merchtem en Opwijk is dus weer een klein beetje dieper geworden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk