Zanzibar trein is vertrokken

Vrijdagavond opende Zanzibar 3.0 de deuren in de kouter tussen Peizegem en Steenhuffel. Er was veel schoon volk (vaak letterlijk te nemen) om de officiële opening bij te wonen. Naast minister Maggie De Block gaven ook Goedele Liekens en Bob Savenberg present. Goedele Liekens kreeg zelfs de eer om de openingsspeech te houden alhoewel ook burgemeester Maarten Mast de genodigden welkom mocht heten.

Nog schoner volk waren Orelie De Nul, kanidate Miss Oost-Vlaanderen 2020 en regerend Miss België Elena Castro Suarez. Zij mochten het lint vasthouden bij het officieel openen van Pop Up Zanzibar, een tijdelijke zomerspot met strand, zwembad, palmbomen, bars, terrassen met verwaming en foodtruck. Zanzibar ligt in de kouter tussen Peizegem (Merchtem) en Steenhuffel (Londerzeel).

Om de toegang mogelijk te maken moesten landbouwwegen open gesteld worden voor autoverkeer en werd een complex eenrichtingsverkeer ingevoerd. Dat werd nog bemoeilijk omdat Londerzeel betonblokken had geplaatst om de doorgang naar Steenhuffel via de verkavelingswegen onmogelijk te maken.

De gemeente Merchtem gaf de toestemming om op die plek een pop up in te richten mits het naleven van heel wat voorschriften om de overlast voor de omwonenden te beperken. Zo moet de pop up ten laatste om 01 uur sluiten en werden grenzen gesteld aan het volume van de muziek.

Openingsuren: Donderdag van 19 uur tot middernacht, vrijdag van 19 tot 01 uur, zaterdag van 14 tot 01 uur (vanaf 19 uur indien bewolkt) en zondag van 14 tot 22 uur (gesloten indien bewolkt).

Vorig jaar stond de pop up nog op Steehuffels grondgebied en lokte Zanzibar zo’n 50.000 bezoekers, gespreid over de vakantiemaanden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk