Steltenlopers gaan naar Afrika

Ze hebben al heel wat landen en continenten aangedaan maar Afrika, dat wordt nieuw voor de Merchtemse Steltenlopers. De zomertrip naar Djerba (Tunesië) wordt alvast een nieuw hoogtepunt in een goed gevuld programma voor 2019.

Na hun optreden op de Pauwelviering in Galmaaren breekt nu het seizoen aan van de carnavalstoeten met o.a. Bonn (Duitsland), Gullegem, Heers, Geel, Parijs (Fr.) en Schaarbeek.     (lees verder onder de foto)

Merchtem op Stelten 2018 nr  2018 024De maanden mei en juni met verschillende optredens in Nederland (Venlo, Maastricht en Schijndel) maar ook in eigen land met de 20 km van Brussel, de Bloemencorso in Ternat, de Fluitjeskermis in Ouwegem en ook op de Paardenprocessie in ons naburig Opwijk. Einde juni is er de jaarlijkse Ommegang in Brussel en ook de opening van onze Avondmarkt in Merchtem.

In juli onze steltenlopers te gast in Nieuwpoort voor de Reuzenstoet en voor onze de Feestdag in Brussel. Maar het hoogtepunt dit jaar ligt op einde juli waar zij voor de eerste maal in hun bestaan gaan optreden op Afrikaanse bodem. Dat gebeurt op het eiland DJERBA (Tunesië) tijdens het befaamde Ulysse Festival van 25 juli tot 5 augustus. Naast groepen uit Frankrijk, Italië, Polen, Roemenië, Spanje en Noord-Afrika gaan de steltenlopers hun beste (houten) beentje voorzetten om ons land en Merchtem op de kaart te zetten in het zonnige Djerba.

Het was een groot probleem om alle materiaal (stelten, kostuums, muziekinstrumenten enz.) allemaal veilig en wel op tijd in Djerba te kunnen krijgen aangezien er geen cargo mogelijkheid was vanuit Brussel of Amsterdam tot op het eiland Djerba. Twee leden van de steltenlopers zullen met een camion het materiaal tot in Marseille brengen en vandaar met de met de ferry tot Tunis en zo verder tot Djerba.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk