Wielrennen: Wielerploeg Thielemans-De Hauwere voorgesteld

In de gebouwen van Thielemans & Co werd eind februari de wielerploeg Thielemans-De Hauwere NV voorgesteld. In afwezigheid van Joris Mannaert nam zijn zus Nancy ‘de honneurs’ waar om de nieuwe ploeg voor te stellen.

Die nieuwe ploeg is wat afgeslankt (van 20 naar 14) en werd gebouwd rond de 13 blijvers met Niels Vandyck als kopman. Hij had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het mooie palmares van de ploeg: 33 podiumplaatsen waarvan 12 overwinningen. Thielemans & Co en Bouwbedrijf De Hauwere blijven hoofdsponsor maar zij kunnen rekenen op de zeer gewaardeerde steun van heel wat nevensponsors.

De ploeg blijft zich richten op regionale wedstrijden en verwacht van de renners een mooi seizoen. De kern bestaat uit Niels Vandyck, Kristof Dhollander, Nick De Block, Jarne de Ost, Yenzo Coppens, Ward van Driessche, Maxim Vertonghen, Kevin Lambertin, Mathieu Goossens, Joeri Persoon, Indy Van Damme, Michael Adriaensen, Kevin van Goethem en Maarten van Wesemael.