Bib wordt repetitieruimte

De Brussegemse bibliotheek in de gemeenschapslokalen aan de kerk, houdt op te bestaan. De lage bezoekersaantallen maakten het onverantwoord om de vestiging nog langer open te houden. De personeelskosten waren niet langer verantwoord voor een 10-tal bezoekers per week. De uitleenpost houdt op het einde van het schooljaar op te bestaan. De ruimte die zo vrij komt zal benut worden door muziekvereniging De Herleving, als repetitieruimte.

De collectie van jeugdboeken wordt geschonken aan de Rinkellingschool. De kinderen van de school vormden nu al de grootste groep bezoekers. Bovendien krijgt de school elk jaar 750 euro voor de aankoop van nieuwe boeken zodat het jonge volkje niet op zijn leeshonger moet blijven zitten. De andere boeken worden weggegeven aan trouwe bezoekers van de bibliotheek.

Eens de laatste boeken zijn verdwenen zal de ruimte ingenomen worden door de muzikanten van De Herleving die al een tijdje op zoek zijn naar extra repetitieruimte. Vooral het percussie-ensemble kijkt uit naar extra ruimte voor de instrumenten.

Verwoede lezers uit Brussegem kunnen uiteraard nog altijd terecht in de hoofdbibliotheek in Merchtem die over een veel uitgebreider collectie beschikt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk