Neen tegen racistische graffiti

In een verklaring ondertekend door de fractieleiders van de vijf politieke partijen van Merchtem, de burgemeester, de algemeen directeur en de voorzitter van de gemeenteraad, kant het gemeentebestuur zich tegen de racistische graffiti die werd aangebracht op de openbare parking aan het August De Boeckhuis. De ondertekenaars spreken zich radicaal uit tegen elke vorm van racisme.

Maar ook een boom in de dreef naast de parking werd gevandaliseerd. Het persbericht roept dan ook alle Merchtemnaren die vandalisme vaststellen op om de gemeente te verwittigen, via een meldingskaart op de website of via de app van de gemeente.

Het gemeentebestuur wil een krachtig signaal tegen racisme en vandalisme geven en dient klacht in tegen onbekenden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk