Lagerhuis niet volledig gesloopt

De geruchten dat het betonnen skelet van het lagerhuis van de voormalige Ginder-Ale brouwerij volledig zou worden gesloopt, blijken niet te kloppen. Van Dimitri Saerens van bouwheer Aura Estates leerden we dat het betonnen skelet is getest en betrouwbaar werd bevonden.

ME Ginder-Alesite Bottelarij BinnentuinDe buitenste structuren blijven dus bewaard. Enkel in het centrum van het gebouw wordt het beton gesloopt om plaats te maken voor een binnentuin.

Momenteel wordt nog gewerkt maar dan komt er een pauze. In januari worden de werken opnieuw hervat. Waarschijnlijk wordt dan een stuk van de Dendermondestraat tijdelijk afgesloten omdat de muren langs die kant worden gestut.

Eens de slopingswerken voltooid kan er gewerkt worden aan de realisatie van een gebouw met een gelijkvloerse handelsruimte (ong. 3000 m²), een garageverdieping en een bovenstructuur met 86 appartementen en een panoramisch terras dat open is voor het publiek. In het complex zijn nog een aantal appartementen te koop. De verkoop gebeurt door Immo Structura.

ME Ginder-Ale Bottelarij

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk