"Autokerkhof" in handen van parket

Het autokerkhof aan de Heirbaan steekt de mensen al een paar jaren de ogen uit. Autowrakken, waarvan sommige gedeeltelijk op het voetpad gestald staan, zijn visueel niet aantrekkelijk voor de bewoners van de straat en de passanten.

“We krijgen er geregeld klachten over”, erkent milieuambtenaar Eric Roelands. “Maar de zaak is in handen van het gerecht en een curator, vermits er een faling mee gemoeid is. Twee jaar geleden bracht ik de onderneming in de aankoop en verkoop van personenwagens, vergezeld van de politie, een bezoekje. Ik stelde verschillende inbreuken vast tegen de milieuwetgeving.”

“Zowat een jaar geleden zijn de eigenaars met de noorderzon vertrokken. Ze waren in faling gegaan. Op basis van een proces-verbaal van mij is de zaak nu al geruime tijd in handen van het parket en de curator.”

“Momenteel kunnen (mogen) wij niets doen, zelfs niet de wrakken weghalen. We moeten wachten tot het gerecht een uitspraak heeft gedaan.”

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...