Vredeconcert overtuigt jong en oud

Mag een journalist bewondering hebben voor het gebeuren waarover hij verslag uitbrengt? Het is een moeilijke vraag die misschien op de rand van de objectieve verslaggeving bengelt. Toch kunnen we onze bewondering voor het concert dat vrijdag en zaterdag in Peizegem werd georgnaiseerd, niet onder stoelen of banken steken.

Een pikdonkere kerkomgeving en onheilspellend kanongebulder. Op die manier werden, twwee avonden na mekaar, de toeschouwers van het concert van Cum Decore en Music Time ontvangen in de praochiekerk. Het werd een indrukwekkende en aangrijpende evocatie van de grote oorlog, geregisseerd door Frans Broothaerts.

Elf november 20

Een muzikaal spektakel met een aantal visuele prikkels, in samenwerking met de Vriendenkring van Oud-Soldaten en de schoolkinderen van Ten Bos. De originele muziek was van Simon Van Hoecke. Het koor stond onder leiding van Eliane Mostien, Music Time werd met verve gedirigeerd door Tim Van de Medegael. De acteurs Nel Broothaerts, Rein Spiessens, Luc Vermeir, Fran√ßois Lemaire en Hubert De Ridder gaven de oorlogsjaren een ‚ÄėPeizegems gezicht‚Äô.

Het gebeuren begon en eindigde in Brouwerij De Block waar naast een mooie, omvangrijke tentoonstelling ook kon geproefd worden van het nieuwe Zjubelee bier. De twee concerten gingen immers niet alleen over het einde van de eerste wereldoorlog maar waren ook de eerste manifestatie in de viering van 100 jaar Music Time.

Een fotoreportage met tientallen foto’s vind je onder http://www.goeiedag.be/merchtem/foto-album/vredesconcert-in-peizegem

 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk