Een nieuw bier voor Merchtem

Biervereniging Geuzeneuze, met 70 leden en 5 bestuursleden, liet voor Merchtem kermis een nieuw biertje brouwen. Dat kreeg de naam Mer-Ale. In die naam verwijst de Mer uiteraard naar Merchtem en de ale naar de verschillende ‘ales’ die hier vroeger werden gebrouwen: Ginder-Ale, Cap-Ale en As-Ale. Zoals zijn voorgangers is de Mer-Ale een amber bier. Het is 6° sterk en te verkrijgen in flessen van 75 cl, in een papieren wikkel.

ME Mer-Ale kleinKris Van Buggenhout, opperneus van Geuzeneuze, was van mening dat het tijd werd om een opvolger voor het Merchtemse Neuzeke te laten brouwen en stelde fier de nieuweling voor. De Mer-Ale zal voorgesteld worden tijdens de Merchtemse kermisweek (18 tot 26 augustus). Op zaterdag 18 augustus om 17 uur zal de eerste Mer-Ale geschonken worden op de stand van Geuzeneuze op de Varkensmarkt.

Ook de rest van de week kan je de Mer-Ale proeven of drinken. Naast het degustatieglas kan je ook kiezen voor 33 of voor 75 cl. Wie de Mer-Ale thuis wil drinken kan dat door één of meerdere flessen van 75 cl te bestellen, tegen de prijs van 7 euro. OP zijn stand zal Geuzeneuze in het totaal meer dan 40 verschillende bieren voorstellen, per dag wordt voor een ander thema gekozen (o.m. Brouwerij Dockx uit Asbeek, trappisten, spontane gisting en zo meer).

De Mer-Ale werd gebrouwen in Smetlede, door brouwerij Basanina. Misschien is het een goed idee om het volgende Merchtemse biertje ook in Merchtem te laten brouwen. In brouwerij De Block in Peizegem bijvoorbeeld. Ook daar worden immers Merchtemse bieren als Satan en Kastaar gebrouwen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk