Bert en Jan op weg naar Compostela

Op woensdag 18 juli begonnen Bert Vanden Houte en Jan Van de Voorde aan hun tweede deel van hun fietstocht naar Santiago de Compostela. Er rijden of stappen wel meer mensen naar Compostela maar Bert (nu 71) en Jan (nu 76) behoren – gezien hun leeftijd – toch tot een bijzonder sportieve generatie. Vorig jaar reden zij het eerste gedeelte (ongeveer 1251 km in 13 dagen) van Merchtem en Wemmel tot Saint-Jean-Pied-de-Port, op amper 6 km van de Spaanse grens.

Vorige woensdag vertrokken ze vanuit dezelfde plaats voor het tweede deel van hun tocht (900 km in 11 fietsdagen). Bert en Jan kennen mekaar sinds hun chirotijd in Wemmel. Bert woont er nog steeds maar Jan verhuisde in 1994 naar Hamme en later naar Merchtem.

Andre en Julie De Proft samen met Lieve (vrouw Bert) en Chris (vrouw Jan) vormen, net als vorig jaar, de crew. Zij rijden per wagen met de bagage van stopplaats tot stopplaats. Het plan is om van 7.30 u tot kort na de middag te fietsen en in de namiddag tijd maken om een stukje Baskenland, Navarra, Cantabrië, Castilië en Galicië te bezoeken. Op 28 juli hopen Bert en Jan hun sportieve pelgrimstocht af te ronden in Santiago de Compostela.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk